BOCSÁNATKÉRÉS

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány és N1TV bocsánatot kér, az N1TV tavalyi videója miatt.

A korábban a https://www.n1tv.hu/intezetbe-kerult-orban-viktor elérési útvonalon elérhető videó esetében stábunk jóhiszeműen járt el, véletlenül sem állt szándékukban a kisorú személyiségi jogainak megsértése, az édesapa tévesztette meg stábunkat. A riport az apa és a kisfiú tudtával és beleegyezésével, nem rejtett módon készült.

A férfi egyetlen szóval sem mondta, hogy nem ő a törvényes képviselője a kisfiúnak, csupán a Gyermekvédelmi Szakszolgálat leveléből derült ki számunkra az, hogy gyámot neveztek ki számára, így erre semmilyen jogosultsága nem volt. Jóhiszeműségüket igazolta, hogy mikor a stábunk Berettyóújfaluba megérkezett, akkor az édesapa az intézetből mindenféle fennakadás nélkül vette ki gyermekét.

Tekintve, hogy az Önök levele alapján az édesapa jogtalanul adott engedélyt a felvétel elkészítésére ezért a felvételen a gyámolt kép- és hangmását haladéltalanul felismerhetetlenné tettük, utóbb pedig töröltük és a felvételt. A hibáért a Szakszolgálat és a gyámolt szíves elnézést kérjük.

.

Budapest, 2018. november 20.

dr. Silhavy Máté Tibor,
a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumának elnöke